Papryka z miodem

Papryka z miodem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
Najlepsza z najlepszych . Wszyscy domownicy i goście zawsze się nią zajadają. Dodatek miodu sprawia, że wciąż się ma na nią ochotę.

Składniki

  • 4 kg czerwonej "mięsistej" papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 keczup pikantny (400 ml)
  • 1 keczup łagodny (400 ml)
  • 1 szklanka miodu
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie

  1. Keczup, miód, wodę, ocet,olej i sól zagotować.
    Do gotującej się zalewy wrzucić pokroją w piórka cebulę i paprykę.
    Dusić na wolnym ogniu , aż sos zgęstnieje.
    Gorącą wkładać do słoików i pasteryzować 5 minut.

Komentarze do przepisu (2)

kuchmariola63 10 sierpnia
Wygląda apetycznie. Super sos do ryżu.
babeczka35 11 sierpnia
Domowe przetwory są najlepsze :)
Składniki
  • 4 kg czerwonej "mięsistej" papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 keczup pikantny (400 ml)
  • 1 keczup łagodny (400 ml)
  • 1 szklanka miodu
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżka soli
Składniki