Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas Wigiliji, Kutia powinna być na każdym stole.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Namoczyć przenicę, następnie ugotować ją często mieszając ( przewidywalny czas gotowania około 3- 4 godzin).
Po ugotowaniu dodać resztę składników ( może to również być gotowa już masa makowa), i doprawić miodem.
Kutię nałożyć do naczynia i odstawić do lodówki. Podawać zimną. Polecam kupić już gotową masę makową i wymieszać ją z ugotowaną pszenicą. Doprawić miodem i ewentualnie cukrem.