Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sok to samo zdrowie. Warto pić.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Zagotowaf wodę i wystudzić. Dodać sól. Na litr wody łyżka soli. Buraczki oczyścić, umyć obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. U mnie plasterki. Buraki umieścić w czystym, wyparzonym słoju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny i obrane ząbki czosnku. Zalać solanką. Na otwór w słoju założyć ścieteczkę i zacisnąć gumką. Pozostawić w ciepłym miejscu. U mnie kotłownia. Już po kilku dniach widać, że zawartość słoja pracuje. Słój można poobracać tak żeby zawartość się pomieszała. Można dokonać degustacji. Mój słój stał 2 tygodnie kiedy oceniłam, że napój jest pyszny. Pół szklanki dziennie poprawi nasze zdrowie. Sok można rozcieńczać wodą jeśli ktoś woli mniej esencjonalny. Na zdrowie