Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka kapusta z pomidorami na zimę w słodko kwaśnej zalewie zapraszam po przepis
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24410
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24410
Składniki
Kapustę drobno szatkuje delikatnie sole marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,pomidory kroje w ćwiartki . Na dno każdego słoika daje ząbek czosnku listek natki selera i laurowy kilka ziaren ziela angielskiego .warzywa układam warstwami do słoików warstwa kapusty ,seler z marchewka pomidory i tak samo droga warstwa . Gotowe słoiki wypełnione warzywami zalewam wrzątkiem przykrywam nakrywkami i zostawiam na 30 minut .
Po 30 minutach zlewam wodę ze słoików wyszło 2 litry wody dodaje ocet sól i cukier na podwójną porcie bo w przepisie jest na 1 litr wody, słoiki szczelnie zakręcam odwracam do góry dnem nie trzeba pasteryzować .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .