Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
konfitura o niezwykłym smaku, można jeść samą, dodawać do herbatki lub wcinac z naleśnikami :) mniammmm
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
śliwki umyć i poprzekrawać na pół, wypestkować, imbir ostrugać i pokroić na cieniutkie plasterki. Potrzebna będzie blacha z piekarnika, głęboka, gdyż śliwki puszczą sok.
Połówki śliwek poukładać na blasze w rzędzie i przekładać plasterkami imbiru, śliwki układać dachówkowato, skórką w dół, następnie całość posypać odmierzoną ilością cukru. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 C przez godzinę, następnie zostawiamy je do dnia następnego i znów pieczemy przez godzinę w temp. 150 C. Następnie wyciągamy blachę i gorące śliwki z imbirem wkładamy do czystych słoików. Uwaga ! Z 2 kg śliwek wyjdzie nam 4 - 5 słoiczków musztardowych powideł :) Mało pracy a smak...niezwykłe smaczny :) Polecam :)