Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Fasolka z papryką na zimę zapraszam po przepis
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Fasolkę myje obcinam końcówki i gotuje do miękkości i scedzam, na dno każdego słoika daje kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy. Paprykę kroje w paski cebule w piórka układam w słoiku warstwę fasolki papryki i cebuli i tak koleina warstwa. Składniki zalewy wodę z sola ,cukrem i kwaskiem zagotowuje i zalewam gorąca słoiki które będę pasteryzować.
Słoiki pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody na mokro do garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.