Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki do słoików to doskonała alternatywa dla świeżych letnich warzyw w chłodne jesienno-zimowe dni.Buraczki w zalewie miodowej, mają lekko octowy posmak z odrobiną słodyczy pochodzącą z buraków i miodu.Idealne jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 19
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 19
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i obierz . W całości lub pokrojone ułóż w słoikach. Wodę zagotuj z octem i resztą składników.Gorącą zalewą zalej buraczki.Słoiki szczelnie zamknij.
Pasteryzuj około 20 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.