Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia z pokrywką
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 63
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 63
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Składniki
Maślaki trzeba obrać , oczyścić i opłukać. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę a potem dodaje się pokrojone z grubsza grzyby i posiekany czosnek. Gdy płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić można całość doprawić solą i pieprzem.
Grzyby układa się na pieczywie i przykrywa startym lub posiekanym serem. Do zapiekania mniejszych ilości używam dużej patelni z pokrywką- to oszczędność czasu. Grzanki układa się na suchej patelni, przykrywa pokrywką i grzeje się je na średnio mniejszym ogniu, aż ser zacznie bulgotać.
Smacznego :)