Zapiekanki wg Magdy Gessler

Zapiekanki wg Magdy Gessler
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

Składniki

  • 2 krótkie bagietki
  • 350 g pasztetu (ulubionego, u nas z gęsi)
  • 150 g żółtego sera
  • 4 łyżeczki smalcu ze skwarkami

Przygotowanie

  1. Bagietki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę bagietki grubo smarujemy pasztetem, posypujemy startym serem, na wierzch kładziemy łyżeczkę smalcu. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10 min.

Komentarze do przepisu (10)

Futka 29 września 2015
Piękne i smakowite :)
Dawid-Kara 01 października 2015
ktos to wogole probowal ?? czy tylko jest smaczne bo zdjecie ladnie wyglada i MG przygotowala??pzdr
Kurka_domowa 13 listopada 2015
Po obejrzeniu tego odcinka byłam bardzo zaintrygowana przepisem... kontrowersyjne połączenie. Po Twoim wpisie... Czytaj całość »
Po obejrzeniu tego odcinka byłam bardzo zaintrygowana przepisem... kontrowersyjne połączenie. Po Twoim wpisie byłam pewna, że przepis wykorzystam, ale takiego efektu się nie spodziewałam. Pyszności, każdego niezdecydowanego nakłaniam do spróbowania... Mniam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 krótkie bagietki
  • 350 g pasztetu (ulubionego, u nas z gęsi)
  • 150 g żółtego sera
  • 4 łyżeczki smalcu ze skwarkami
Składniki