Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Idealna na ciepło lub zimno, posypana kminkiem. Pycha.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 421
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 421
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż do odparowania wody.
Następnie dodaj śmietanę, ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory pokrój w kostkę lub paski.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym z nich połóż łyżkę farszu a na nim kilka suszonych pomidorów, następnie sklej boki tworząc trójkąty. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zrób nacięcie na środku. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st. do złotego koloru. Podaj na ciepło lub na zimno. Polecam.