Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z rybą i warzywami to pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Można ją podać na ciepło – wtedy rybę do tortilli wkładamy ciepłą, a po zwinięcie placka umieszczamy go na chwilę na rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron, bądź na zimno.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawą do ryb. Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na oleju. Do naczynia wlać jogurt naturalny, dodać majonez, wymieszać. Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i doprawić do smaku. Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). Tortille posmarować przygotowanym sosem. Na wierzchu ułożyć liście sałaty, pokrojone w paseczki pomidory i paprykę. Na środku ułożyć porcję ryby. Całość polać sosem. Tortille zwinąć ciasno w rulon lub złożyć w kopertę. Podać.