Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwy dodatek do kolacji, obiadu, doskonaly na przyjecia
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Marynata:oliwe, kilka listkow rozmarynu, czosnek, sol, pieprz i sok z cytryny, (najlepiej w mozdziezu)
do miski wrzucamy chleb pokrojony w kostke, mozzarelle porozrywana na kawalki, dodajemy boczek lub pancette i zalewamy marynata
Odstawiamy na ok 15-60minut
na galazki rozmarynu wsadzamy pokolei mozzarelle, chleb i pancette (na przemian)
wsadzamy na grill lub patelnie do grilowania, lub do piekarnika na najwyzsza polke i nie spuszcac z oka bo bardzo latwo jest przeoczyc moment w ktorym szaszlyki sa gotowe (jak ser sie rozpusci a chleb zbrazowi)
Podawac posypane ziolami, polane dressingiem: oliwki 5lyzek soku z cytryny i 5 lyzek oliwy, chilli, doprawiamy do smaku.
Ser mozna zastapic biala ryba np.dorszem lub panga