Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosta ,smaczna przekąska w postaci spirali z dwoma serami, szynką oraz oprószone czarnuszką. Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, szklanka, widelec,
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 216
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 216
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu przeciąć po długości na pół czyli na dwie części. Jedną część posmarować serkiem, nałożyć plastry szynki, ponownie posmarować serkiem i na wierzch rozłożyć startą na tarce o dużych oczkach mozzarelle. Zakryć drugą połową ciasta uklepać czyli docisnąć, a następnie pokroić w 1cm paski. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy pasek skręcać w spiralę, układać na przygotowanej blasze. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć czarnuszką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Przygotowanie ciasta do pieczenia.
Całosć posypać startą mozzarellą.
Przygotowane spirale do pieczenia.
Spirale po upieczeniu.