Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2932
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2932
Składniki
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle aż się ładnie zarumieni, doprawiamy pieprzem, solą i magii. Do osobnej miski wsypujemy kukurydze, pokrojoną paprykę, ser, szynkę, ostudzone pieczarki i keczup. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy i smarujemy farszem zostawiając trochę wolnego brzegu, który smarujemy wodą. Ciasto zawijamy w rulon i kroimy na 2-3cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, góra-dół i pieczemy 15-20min.