Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami. Pokroić po długości w ok 1cm paski. Wybrać 6 ładnych pasków do owinięcia jajek. Pozostałe paski pokroić na ok 1cm kawałki i umieścić w salaterce. Dodać obrane i pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę jabłka, dodać pokrojone w drobną kostkę cebulki. Dołożyć groszek wcześniej osączony z zalewy na sicie. Dodać łyżkę posiekanego koperku, pieprz cytrynowy, śmietanę, majonez i sól do smaku. Pomieszać. Ładnie wyrównać i na wierzchu ułożyć poprzekrawane w poprzek jajka. Każde jajko owinąć paskiem śledziowym. Na jajku można zrobić kleks z majonezu, ale niekoniecznie. Można udekorować listkiem natki pietruszki lub piórkiem koperku. Wierzch posypać groszkiem i koperkiem dla dekoracji. Wstawić do lodówki na ok 2 godz. Smacznego.