Płaty odmoczyłam przez noc w wodzie.
Osuszone pokroiłam w paseczki, przesypałam pokrojoną w kosteczkę cebulą i zalałam olejem paprykowym. Olej można zrobić dwa tygodnie wcześniej:
https://smaker.pl/artykul-olej-paprykowy,184901,fafiatko.html
Najlepiej niech poleżą noc w lodówce. Śledzie są lekko pikantne i przepyszne!
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (14)
Ja mam taką domową oliwę od kuzynki ( kiedyś Ci pisałem, że rodzina... Czytaj całość »
Ja mam taką domową oliwę od kuzynki ( kiedyś Ci pisałem, że rodzina jej męża wysyła ) i jest tam wszystko. Tzn. nie w jednej, ale jest z papryką, jest z ziołami, jest z suszonymi pomidorami, po prostu pycha. Domowa, trochę mętna, ale na 100% lepsza niż te sklepowe :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej