Śledzie w oleju paprykowym

Śledzie w oleju paprykowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Odrobina pikanterii na Święta!

Składniki

  • olej paprykowy: olej rzepakowy , papryka słodka i ostra.
  • Śledź a`la matias 6 szt
  • Cebula

Przygotowanie

  1. Płaty odmoczyłam przez noc w wodzie.
    Osuszone pokroiłam w paseczki, przesypałam pokrojoną w kosteczkę cebulą i zalałam olejem paprykowym. Olej można zrobić dwa tygodnie wcześniej:

    https://smaker.pl/artykul-olej-paprykowy,184901,fafiatko.html

    Najlepiej niech poleżą noc w lodówce. Śledzie są lekko pikantne i przepyszne!

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

Dariusz-D 01 grudnia 2020
Ale fajne śledziki:-)
Nevermore 01 grudnia 2020
Śledzik super zawsze i wszędzie :D

Ja mam taką domową oliwę od kuzynki ( kiedyś Ci pisałem, że rodzina... Czytaj całość »
Śledzik super zawsze i wszędzie :D

Ja mam taką domową oliwę od kuzynki ( kiedyś Ci pisałem, że rodzina jej męża wysyła ) i jest tam wszystko. Tzn. nie w jednej, ale jest z papryką, jest z ziołami, jest z suszonymi pomidorami, po prostu pycha. Domowa, trochę mętna, ale na 100% lepsza niż te sklepowe :)
KulinarnaChwila 02 grudnia 2020
Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • olej paprykowy: olej rzepakowy , papryka słodka i ostra.
  • Śledź a`la matias 6 szt
  • Cebula
Składniki