Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hot dog, tym razem w trochę innej, mniej tradycyjnej wersji. Chrupiąca bułeczka i aromatyczny sos z dodatkiem grillowanych krewetek. To przepis na pyszny obiad czy przekąski na imprezę.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 143
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 143
Składniki
Czosnek usmaż na maśle, dodaj krewetki. Posyp solą i pieprzem. Smaż przez 3-4min. Następnie przełóż krewetki na patelnie grillowa i smaż aż się zarumienią. Cebule, seler, szczypiorek pokrój drobno. Dodaj majonez i pozostałe składniki. Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj przypraw. Bułeczki ponacinaj, smaż na rozgrzanej patelni grillowej. Na ciepłe bułeczki wyłóż sos z krewetkami i posyp szczypiorkiem.