Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 390
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 390
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Ser pokroić w słupki o grubości 3 cm.
Jajko lekko ubić. Na oddzielne talerzyki wysypać makę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju.
Ser najpierw panierować w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej. Od razu kłaść na gorący tłuszcz i smażyć co jakiś czas obracając tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
Zdjąć z patelni, położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Najlepiej podawać z bagietką i konfiturą ew żurawiną