Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To piekielnie ostre czeskie grzanki, znakomite jako dodatek do piwa.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24479
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24479
Składniki
Na patelni rozgrzać smalec, usmażyć kromki chleba na złoty kolor, lekko przestudzić, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Plastry sera dokładnie obtoczyć w ostrej papryce (tak, aby ser był nią grubo pokryty). Na każdej kromce położyć plaster sera i plasterek masła, ułożyć na blasze, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika, zapiekać , aż ser się rozpuści.