Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna sałatka z dodatkiem indyka o lekko orientalnym smaku. Smaczna i sycąca.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Potem przecedzić go i wystudzić.
Upieczone mięso z indyka pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek odsączyć.
Pomarańcze podzielić na cząstki i zdjąć z nich błonę. Cząstki podzielić na cienkie plasterki. Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Do smaku posolić i popieprzyć. Ubić składniki na jednolity sos.
Pozostałe składniki sałatki: przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koper włożyć do dużej salaterki.
Wszystko wymieszać i zalać przygotowanym sosem. Ponownie delikatnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny - na najniższą półkę.