Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste roladki z golonek bez kości. Idealne do kanapek, bo świetnie się kroją, do tego chrzan i można nieźle sobie pojeść. Są świetne i na zimno, i na ciepło. Nie wymagają nakładu pracy, dlatego są idealne w przedświątecznym zgiełku :-)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8939
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8939
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Składniki
Golonki oczyścić z błonek i nadmiaru tłuszczu, przekroić je wzdłuż na pół, żeby powstał prostokątny płat mięsa. Następnie mięso rozbić. Każdy płat doprawić z obu stron solą i pieprzem. Na górę wetrzeć przeciśnięty czosnek i mocno zwinąć w roladę. Rolady obwiązać sznurkiem. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Ułożyć w nim rolady i obsmażyć z każdej strony. Do garnka wlać wodę do połowy wysokości mięsa i zakryć pokrywą. Dusić na małym ogniu przez około 2-2,5 godziny, podlewając od czasu do czasu tworzącym się sosem. Gdy rolady będą miękkie, zdjąć pokrywę, zwiększyć płomień i chwilę obsmażyć w tym aromatycznym sosie. SMACZNEGO!!!