Roladki z cukinii

Roladki z cukinii
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Surii
Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1/2 kostki twarogu półtłustego
  • 2 łyżki smietany
  • 4 rzodkiewki
  • kawałek swieżego ogórka
  • 1/2 małej cebulki lub szczypiorku
  • przyprawy: sól, pierprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
  • olej do smażenia cukini

Przygotowanie

  1. 1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem.

    2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym.

    3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami.

    4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.

Komentarze do przepisu (2)

kstr54 18 lutego 2015
pyszne, ja kiedys robilam z miesem mielonym, wysmienite !
BEATA1978 18 lutego 2015
Pyszne :-)
Składniki
  • 1 cukinia
  • 1/2 kostki twarogu półtłustego
  • 2 łyżki smietany
  • 4 rzodkiewki
  • kawałek swieżego ogórka
  • 1/2 małej cebulki lub szczypiorku
  • przyprawy: sól, pierprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
  • olej do smażenia cukini
Składniki