Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szybka w przygotowaniu przekąska z pomidorów. Przekąska jest dosyć ostra, ale również bardzo smaczna i szybko zjadana. Może być również ozdobą świątecznego
nóż, ręcznik papierowy półmisek, deska do krajania, tarka, łyżka,
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1927
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1927
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Pomidory dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić w grubsze plastry. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę , a następnie wymieszać z jogurtem naturalnym typu greckiego. (można dodać soli i pieprzu ale nie konieczne). Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na plastry pomidorów nakładać jogurt z czosnkiem a następnie obficie obsypać startym żółtym serem. Plastry ułożyć na liściach sałaty zielonej. Rada; Jeżeli ktoś nie lubi pomidorów ze skórą, to można pomidory najpierw sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę.