Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami idealne do barszczu czerwonego na wigilię i święta, jak również na inne okazje, można użyć dowolnych grzybów leśnych lub pieczarek.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2774
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2774
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Składniki
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i pieczarki. Podsmaż do miękkości. Kapustę i pieczarki zmiel w maszynce dopraw solą i pieprzem.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkuj pokrój na szerokie ok.10 cm paski nakładaj farsz, sklejaj ,uformuje wałek i krój ukośnie na prostokąty dowolnej wielkości. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz około 20-25 minut w temperaturze 180 st.