Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z domowym pasztetem z indyka w pizzowym cieście
papier do pieczenia
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Do zrumienionej cebuli dodaje się pasztet, doprawia go i przesmaża. Farsz powinien być bardziej wyrazisty.
Ciasto pizzowe jest najłatwiejsze z tych drożdżowych czyli coś dla mnie. Drożdże roztarłam z odrobiną wody i dodałam do mąki, jeszcze sól i oliwa i woda. Drożdże suszone najlepiej rozczynić w ciepłej wodzie i chwilę poczekać. Ciasto wyrobiłam, tak aby nie kleiło się do dłoni. Zostawiłam do wyrośnięcia. Farsz wykłada się na wywałkowane i pocięte płaty ciasta.
Zawinięte paszteciki posmarowałam rozkłóconym jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam do zrumienienia około 20 minut.
Smacznego :)