Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małe pączki serowe
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę . Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie. Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką. Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem.