Na zimę - sałatka do słoika

Na zimę - sałatka do słoika
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: everyn
Świetnie wygląda, jest kolorowa, bardzo szybka i smaczna. Z podanych składników otrzymamy 13 półlitrowych słoików.

Składniki

Przygotowanie

  1. pokroić kapustę i marchewkę. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić ogórki. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić paprykę i cebulę. odstawić - nie solić. bardzo ważne żeby składniki były oddzielnie.

  2. składniki na zalewę wymieszać w garnku i podgrzać.

  3. odlać z kapusty i ogórków nadmiar soku/wody (ale nie do końca) i razem z resztą składników (oprócz papryki) wymieszać w dużym garnku. dolać zalewę. wymieszać. wrzucić paprykę i wymieszać raz jeszcze.

  4. włożyć sałatkę do słoików i zawekować.

Komentarze do przepisu (6)

al_ka 18 sierpnia 2010
co to znaczy zawekować?
Pettitka23 23 sierpnia 2010
uk
Ivette 08 lipca 2012
Ile pasteryzujemy soiki?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki