Mini PIZZE z cukinii.

Mini PIZZE z cukinii.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: balbinka568
Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać różne potrawy takie jak leczo czy ciasto z cukinii. Moja propozycja może jest trochę dziwna ale smaczna: plastry cukinii zapiekane z serem i salami.

Składniki

  • -Cukinia - 1 szt
  • -Salami wieprzowo - wołowe - kilka plasterków
  • -Ser żółty tarty
  • -Przecier pomidorowy
  • -Oliwa z oliwek
  • -Oregano
  • -Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cukinię dobrze umyć, nie obierać. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm.
    Ułożyć na blaszce do pieczenia i polać oliwą z oliwek.
    Przyprawić solą, pieprzem i oregano.
    Posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać kawałki salami.

  2. Piec w nagrzanym piekarniku do 230 stopni przez 10 minut, następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać przez około 5 minut na średnim poziomie.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 19 października 2019
SUper :)
Składniki
  • -Cukinia - 1 szt
  • -Salami wieprzowo - wołowe - kilka plasterków
  • -Ser żółty tarty
  • -Przecier pomidorowy
  • -Oliwa z oliwek
  • -Oregano
  • -Sól, pieprz
Składniki