Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe placuszki to po prostu placuszki z drobiu i różnych dodatków, bardzo smaczne szybko znikają z talerza. Robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miska, deska do krojenia, łyżka,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek , jajka - mieszamy. Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, cebulkę zieloną oraz stary ser żółty. Na koniec dodajemy mąkę i ponowie mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy na rumiano z każdej strony nie za duże placuszki. Smacznego.
Placuszki gotowe do podania.