Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy pomysł na imprezę.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso mielone wkładamy do miski. Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z mięsem.
Formujemy nieduże, okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i układamy na półmisku.
Pora myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek.
Pomidora kroimy w drobne kawałki a ogórka w plasterki.
Oliwki kroimy w plasterki.
Na połówkach jajek układamy plasterki oliwek (oczy), z natki pietruszki wykonujemy skrzydła, natomiast z kawałków pomidora - dzioby.
Na środku półmiska układamy groszek z kukurydzą oraz kotlety. Z plasterków ogórka i ziarenek pieprzu wykonujemy oczy, a z kawałków pomidora - dzioby.