Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest nie tylko prosta w przygotowaniu, smaczna, ale też efektowna. Farsz możesz dowolnie modyfikować, dodając do żółtek ulubione składniki. My zdecydowaliśmy się na wędzonego łososia, którego słonawy smak, doskonale komponuje się z delikatnymi żółtkami. Dlaczego warto sięgać po wędzonego łososia? Warto sięgać po wędzonego łososia, ponieważ jest bogaty w zdrowe tłuszcze omega. Zawiera witaminy z grupy B, które wspierają pracę układu nerwowego oraz witaminę D, niezbędną dla wzmocnienia odporności organizmu. Jak faszerować jajka? Do faszerowania jajek możesz użyć rękawa cukierniczego z szerszym otworem lub tylką — sprawdzi się to idealnie dla past, które są całkowicie gładkie. Jeśli w farszu pojawią się grudki, lepiej sięgnij po małą łyżeczkę.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 84
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2826
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 84
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2826
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skórki, przekrój na pół i wydrąż żółtka.
W misce umieść żółtka, dodaj 50 g wędzonego łososia, majonez i pieprz. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
Przekrojone na pół białka jajek umieść na talerzu. Wypełnij je farszem z żółtek i łososia. Możesz do tego celu użyć rękawa cukierniczego lub małej łyżeczki.
Pozostałe 50 g łososia pokrój w paski. Każdy z pasków zwiń w rulon i umieść na faszerowanym jajku. Posyp posiekanym szczypiorkiem.