Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują grissini- chlebowe paluszki podawane są jako przystawka lub przekąska u nas najlepiej sprawdzają się na każdej imprezie. Są bardzo łatwe do zrobienia a jakże pyszne. Pasuje do nich praktycznie każdy dip lub smakowa aromatyczna oliwa i to z nią my lubimy najbardziej J Ich fenomen tkwi w prostocie. Miłego chrupania! Od razu Wam napiszę, zróbcie z podwójnej porcji bo znikają błyskawicznie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Składniki
Mąkę wsypać do miski, wymieszać z suchymi drożdżami, ziołami prowansalskimi, solą, cukrem , wlać ciepłą wodę lub jasne piwo, oraz oliwę, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, całość zagnieść w jednolite, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski ponownie zagnieść, uformować wałek i pokroić na małe mniej więcej jednakowe kawałki. Każdy kawałek zrolować na długie i cienkie paluchy.
Piekarnik nagrzać do 200*c na grzaniu góra-dół. Paluchy poukładać na blasze od piekarnika wyłożonej pergaminem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut aż ładnie się zrumienią. Gdy lekko przestygną owinąć w szynkę parmeńską i od razu podawać z ulubionymi dodatkami.