Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mieloną wołowiną mini papryczki to świetna przekąska lub też danie główne jeżeli podamy je na przykład z ryżem.....
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 214
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 214
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Krojone pomidory, czosnek i oliwę wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso mielone wymieszać z pastą paprykową, kuminem i posiekaną kolendrą, dodać do smaku sól i pieprz.
Papryczki naciąć wzdłuż, oczyścić, nadziać mięsnym farszem.
Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos pomidorowy, na nim ułożyć przygotowane papryki. Skropić oliwą, wstawić do piekarnika na około 30-35 minut. .