Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty cukinii to prawdziwy sezonowy przysmak, który trudno jest kupić niestety..... Gdybym tylko miała działkę lub choćby niewielki ogródek.......
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z dwiema łyżkami tartego sera i czubatą łyżką czerwonego pesto. Dodać łyżkę lub dwie zimnej wody, tak żeby uzyskać odpowiednią konsystencję (nie może być zbyt rzadka). Listki bazylii porwać na kawałki, dodać do farszu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z kwiatów cukinii usunąć pręciki. Ostrożnie napełniać kwiaty dwiema łyżeczkami farszu. Końce płatków lekko skręcić.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne lub blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać pozostałym serem. Na wierzch ułożyć nadziane kwiaty cukinii, skropić oliwą i włożyć do piekarnika na około 20 minut.