Domowy smalec

Domowy smalec
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zjkrol
Pyszna przekąska,świetnie pasuje do kiszonych ogórków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Słoninę pokroić w drobną kosteczkę [można też zmielić].włożyc do garnka,topić.

  2. Do topionej słoniny włożyć cebulę i obrane jabłko.Smażyć aż skwarki będą brązowe.cebulkę i jabłko wyjąć,smalec przyprawić solą i pieprzem przelać do miseczki lub pojemniczka,wystudzić Jak ktoś lubi można cebulkę pokroić w kosteczkę i dodać do smalcu ..SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

kaskasz83 29 sierpnia 2012
Często kiedyś taki smalec domowy robiłam z tym, że u nas nie dawało się cebuli i jablka w trakcie wytapiania.... Czytaj całość »
Często kiedyś taki smalec domowy robiłam z tym, że u nas nie dawało się cebuli i jablka w trakcie wytapiania. I oczywiście się zgadzam smalec - dobry chleb - dobre ogórki kiszone to połączenie idealne ;)
Składniki
Składniki