Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowe hot dogi, smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Chyba każdy je lubi a wiadomo że nie ma to jak zrobione w domu z porządnych składników; wiemy co jemy!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
do miski wsypujemy mąkę, po środku robimy „dołek” wsypujemy drożdże, cukier zalewamy połową ciepłego ale nie gorącego mleka. Zasypujemy łyżka mąki i odstawiamy 8-10 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie kiedy drożdże wyrosną dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Raczej nie trzeba ale jakby to dodajemy więcej maki bądź mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
Ciasto wałkujemy; tniemy nożem na prostokąty. Każdy smarujemy ketchupem układamy kabanosa i wybrane dodatki. Zlepiamy. i układamy na blasze. Wierzch można posmarować mlekiem i posypać ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st jakieś 15 minut aż się zarumienią…