Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je z masełkiem czosnkowym i to był rewelacyjny pomysł. Zrób właśnie w ten sposób a przekonasz się że to super pomysł.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Drożdże rozpuszczam z mlekiem ,cukrem i odstawiam na 5 minut. Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie olej i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na 30min. Z ciasta formuję małe prostokątne kawałki a następnie formuję łódki. Smaruję masełkiem czosnkowym, posypuje serem żółtym i układam wszystkie składniki. Na górze posypuję ponownie serem . Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym na 220 stopni . Na końcu dodaję keczup szczypiorek i prażoną cebulkę Pycha