Ciasteczka z fasolowym farszem

Ciasteczka z fasolowym farszem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Rozpływający się w ustach farsz i chrupkim ciasteczku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowałam fasolę z kminem w osolonej wodzie. Rozdrobniłam ją malakserem, można widelcem. Zostawiłam odrobinę wody z gotowania.

  2. Na patelni lekko zrumieniłam posiekaną w kosteczkę cebulę. Dodałam fasolową masę, przesmażyłam całość i doprawiłam jeszcze solą i pieprzem.

  3. Ciasto pokroiłam na kwadraty i nałożyłam farsz. Lepiej nie zgniatać za bardzo brzegów- ciasto ładnie się rozwarstwi.
    Piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta.

  4. Ciasteczka jeszcze posmarowałam po wierzchu rozkłóconym jajem i posypałam czarnuszką.

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (30)

KORAL 21 stycznia
Fajne, a ile tej fasoli dałaś ?
agiza 21 stycznia
Bardzo ciekawy przepis. Smakowicie wyglądają:)
SprytnaChochla 21 stycznia
To musi być przepyszne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki