Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
W misie robota mieszamy suche składniki: mąka, cukier puder, mielone migdały oraz cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. Na koniec dodajemy miękkie masło i wszystko razem mieszamy na niskich obrotach. Jak wszystko będzie już wymieszane przekładamy na stolnicę i kończymy wyrabiać rękami.
Ciasto wałkujemy na grubości ok 5 milimetrów i wycinamy dowolną foremką ciasteczka. Pieczemy w 160 stopniach przez ok 15 minut. Jak pieką się ciasteczka przygotowujemy drobny cukier z pozostałą skórką pomarańczową. Po upieczeniu przestudzić ok 2-3 minut i obtaczać w cukrze.