Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obierasz skórki z bobu, a po zjedzeniu warzyw wyrzucasz je do kosza? Pamiętaj, że możesz je jeszcze wykorzystać, tym bardziej że w nich też kryje się bogactwo niezbędnych dla organizmu mikroelementów. Wypróbuj przepis na chrupiące chipsy ze skórek bobu, które są pełne smaku i wartości odżywczych. To świetna i sycąca przekąska, idealna o każdej porze. Przekonaj się, jak jest pyszna.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Do głębokiej miski wrzuć skórki z bobu.
Zalej łupiny oliwą i miodem. Przemieszaj.
Posyp skórki z bobu papryką wędzoną, natką pietruszki i solą. Ponownie przemieszaj całość, aby każda łupina była przyprawiona.
Wyłóż skórki z bobu na blaszce do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 10-12 minut. Łupiny powinny być chrupiące i równomiernie zarumienione. Zdrowe chipsy już gotowe!