Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Obieramy buraki, kładziemy na folii do pieczenia i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Zawijamy i wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny pieczemy góra i dół 220 st C
Po upieczeniu wyjmujemy buraki studzimy i kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. Układamy na talerzu.
Na buraki kładziemy listki rukoli. Ilość zależy od waszych upodobań.
Gdy buraki są gotowe na talerzu robimy sos czyli wyciskamy sok z cytryny i dodaję 1 łyżkę miodu. Mieszamy aż miód rozpuści się i sos będzie gładki bez grudek.
Na buraki i rukolę posypujemy pestki słonecznika . Przed podaniem polewam sosem może być dosyć dużo. Jeśli buraki są słodkie to miodu możemy dodać mniej ale jak buraki nie są słodkie to możemy dodać więcej miodu. I tak oto mamy naszą przekąskę. Życzę smacznego