Camembert w migdałowej skórce

Camembert w migdałowej skórce
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Ser camembert panierowany w płatkach migdałowych, z dodatkiem sałaty, papryki , ananasa oraz polany sosem słodko-kwaśny. Dla mnie serek camembert o ostrzejszym smaku idealnie współgra ze smakiem migdałów oraz słodkim smakiem ananasów. Przekąskę koniecznie należy podawać na gorąco gdyż smażony serek podczas smażenia delikatnie namięka i zmienia swoją konsystencje na lejącą, kiedy serek ostygnie nie jest już wtedy taki dobry.

Składniki

  • 1 opakowanie serka camembert
  • 1 czerwona papryka
  • 5 dag płatków migdałów
  • 1 mała puszka ananasa
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu
  • kilka liści zielonej sałaty
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Camembert pokroić na trójkąty równej wielkości (ja podzieliłam opakowanie na 8 trójkątów).

  2. Każdy kawałek serka obtoczyć w mące. Następnie w jajku.

  3. A na końcu w płatkach migdałowych.

  4. Na patelni mocno rozgrzewamy margarynę i smażymy na niej przygotowane trójkąciki na średnim ogniu na złoto-brązowy kolor.

  5. Na dwóch talerzach układamy porcje sałaty, na sałatę nakładamy pokrojona w krążki paprykę. Między krążki papryki układamy usmażone trójkąciki serka.

  6. Na końcu dekorujemy kawałkami ananasa i oblewamy sosem przygotowanym z octu oleju oraz 2 łyżek soku z ananasa, mieszankę przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Smacznego !!!

  7. ;-D

  8. ;-)))

Komentarze do przepisu (13)

fafiatko 02 września 2018
Swietny przepis! chetnie bym zjadla kawaleczek !
kuchmariola63 02 września 2018
Też muszę wypróbować. Wygląda ciekawie.
GREGORHSPEED 02 września 2018
mniam <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie serka camembert
  • 1 czerwona papryka
  • 5 dag płatków migdałów
  • 1 mała puszka ananasa
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu
  • kilka liści zielonej sałaty
  • cukier, sól, pieprz
Składniki