Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co zrobić z czerstwym chlebem? oto pomysł.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
kromki chleba (najlepiej czerstwy jesli nam został),posmarować cienko masłem. Cebulkę pokroić i podsmażyć, pieczarki(lub szynkę) pokroić wrzucić do cebulki , chwilkę poddusić, dodać pokrojoną w paski paprykę (opcjonalnie)Przyprawić do smaku ziołami i solą. Nakładać na kromki pieczywa, posypać startym lub pokrojonym w plastry serem, można polac ketchupem i przydekorowac papryką. Nagrzać piekarnik i zapiekać do podpieczenią się sera. w/g uznania bardziej lub mniej podpieczony.Można robić wersję z szynką lub pieczarkami lub mix. Gotowe. Smacznego