Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb to podstawowy składnik diety większości z nas. Niestety, wiele tradycyjnych przepisów zawiera jaja oraz mleko, co uniemożliwia jego spożycie przez wegan. Na szczęście, istnieją inne sposobów na przygotowanie pysznego wegańskiego chleba. Przedstawiamy przepis na łatwy w wykonaniu, smaczny i zdrowy chleb wegański.
forma do pieczenie chleba, piekarnik
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Składniki
1. W misce wymieszaj mąki, cukier, sól i drożdże. 2. Dodaj wodę oraz olej i zamieszaj, aż składniki dobrze się połączą. 3. Zagnieć ciasto przez około 10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. 4. Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę. 5. Po tym czasie, włóż ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia chleba. 6. Piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 7. Gotowy chleb wyjmij z formy i pozostaw do wystygnięcia.