Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowy bochenek Julii"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Zetnij z chleba górną część i odłóż na bok. Starannie wydrąż cały środek.
Umyj i posiekaj liście szpinaku, odrzucając twarde końcówki. Osusz papierowym ręcznikiem. Posiekaną cebulę oraz czosnek wrzuć na rozgrzaną na dużej patelni oliwę. Dodaj szpinak. Podsmażaj na średnim ogniu 5 minut, aż liście staną się miękkie.
Wymieszaj w dużej misce kremowy serek, kwaśną śmietanę i przygotowaną masę szpinakowo- cebulową. Dopraw czosnkiem w proszku, solą i pieprzem.
Nadziej przygotowaną chlebową foremkę masą serowo-szpinakową. Na koniec przykryj ją odciętą piętką.
Włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika chleb z nadzieniem i piecz go 10-15 minut. Możesz podawać z kilkoma listkami pietruszki lub kolendry.Źródło: Olivia