Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z ciasta francuskiego na pewno się nie oprzesz..
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 211
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2550
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 211
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2550
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Składniki
Brzoskwinie odsączamy na sitku, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Ciasto kroimy w kwadraty, dodajemy po małej łyżeczce brzoskwiń, zwijamy w rulon i formujemy rogaliki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy rogaliki i pieczemy na termoobiegu w tem. 180 st. Pieczemy 15-20 min. (do zrumienienia). Wyjmujemy z piekarnika i zimne dekorujemy polewą czekoladową (przepis na polewę na moim profilu danutast1) lub posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego!