Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kanapek. Polecam.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Dymni opłukać, osuszyć. Białe części bez szczypiorku pokroić w cienkie plasterki, oprószyć mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać olej, powinno być go tyle żeby pokrył dymkę. Dymkę przełożyć na patelnię i smażyć na sporym ogniu mieszając. Usmażoną i chrupiącą dymkę przelać na sitko, potem wyłożyć na ręcznik papierowy dla pozbycia się pozostałego tłuszczu. Ja dzisiaj użyłam dymki do kanapki z słonym twarogiem sałatkowo-kanapkowym, więc dymki nie soliłam. Jeśli używamy dymkę do ziemniaków lub kopytek wtedy po usmażeniu możemy ją posolić.