Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Drożdże rozrobić z cukrem w mleku. Mieszać do rozpuszczenia składników. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier waniliowy, wbić jajka, wlać mleko z drożdżami i cukrem, dodać miękką margarynę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na ok. 1 h. Ciasto podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować na okrąg. Z okręgu wycinać trójkąty. Przy dłuższym boku kłaść powidło/ dżem i zwijać rulonik. Rogaliki posmarować białkiem i piec w 200 stopniach ok. 25 min. Posypać cukrem pudrem.