Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalne rogaliki z dżemem do przepis na wypiek bardzo klasyczny i smaczny. Jedyną zmianą jaką wprowadziłam do zastąpienie świeżych wiśni dżemem wiśniowym. Co ciekawe moje regionalne rogaliki z dżemem są doskonała bazą do powstania innych małych słodkości, jak na przykład kopert z nadzieniem.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 64
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 64
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2921
Składniki
Rozczyn: Drożdże mieszamy z cukrem i mąką. Dodajemy lekko podgrzaną śmietanę. Całość mieszamy. Powstały rozczyn odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Ciasto: Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, ciepłą śmietanę oraz rozpuszczone masło. Na koniec dodajemy wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na trzy części. Wałkujemy na wielkość okręgu. Kroimy na trójkąty. Układamy na każdym po łyżce dżemu. Zawijamy rulon. Pieczemy około 30 minut w 160 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!