Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli skończyło ci się pieczywo, a koniecznie chcesz zrobić sobie kromki, skorzystaj z naszego przepisu na szybkie chlebki z patelni. Ciasto na te pyszności zrobisz z zaledwie 2 składników, które na pewno masz już w swojej kuchni. Chlebki z patelni możesz podać z masłem czosnkowym, zajadać z ulubionym sosem lub serem i szynką. Niezależnie od dodatków będą smakować wyśmienicie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj jogurt naturalny i wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.
Stolnicę posyp mąką i wyłóż na nią masę. Wyrabiaj przez kilka chwil, do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Gotowe ciasto uformuj w kulę i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podziel na 8 części.
Każdy z kawałków rozwałkuj na cienki placek.
Placki smaż na suchej, rozgrzanej patelni, po 2 minuty z każdej strony.